Sanne Scharnigg

Ik ben sinds februari 2016 werkzaam bij Smeets Bouw.

 

Hiervoor heb ik op de technische universiteit in Eindhoven, eerst de bachelor 'Bouwkunde' en vervolgens de master 'Real Estate, Management and Development' gevolgd. Na een open sollicitatie ben ik bij Smeets Bouw aan de slag gegaan op de afdeling planvoorbereiding.

 

Smeets Bouw sprak mij aan omdat het op mij overkwam als een menselijk bedrijf en geen hard vechtersbedrijf. Een bedrijf met hart voor de mensen die er werken én voor de mensen waarvoor ze werken. Daarbij is het een bedrijf waarbij ik met een grote diversiteit aan projecten in aanraking kan komen.

In de twee jaar dat ik hier werkzaam ben, heb ik direct kennis gemaakt met de diversiteit van projecten, zo heb ik de kans gekregen om:
- een nieuwbouw project te calculeren
- zelf invulling te geven aan een aanbesteding van een groot renovatieproject voor het energetisch verbeteren van woningen en hierbij ook de (sociale) omgeving aan te pakken, waarvan ik toen we deze binnenhaalde ook de voorbereidingsfase heb mogen sturen en uiteindelijk ook de werkvoorbereiding en uitvoering voor mee doe om ervaring op te bouwen.
- De aanbestedingsfase te sturen van een transformatie van een utiliteitsgebouw (kerk) naar multifunctionele accommodatie. Na gunning ben ik ook betrokken geweest bij de gehele voorbereidingsfase.
- bij een renovatieproject waarbij versnipperd bezit aan de orde is, de kopers die mee wilden doen te begeleiden.
Hierdoor heb ik in korte tijd al veel ervaring kunnen opdoen. Het mooiste van mijn werk, behalve de diversiteit en de gezelligheid, vind ik dat ik (in de renovatie) de kans krijg om het bouwkundig technische en economische, maar vooral ook sociale met elkaar te combineren, zodat we op alle vlakken voor de hoogst haalbare kwaliteit in het project kunnen gaan.

 

In de toekomst wil ik graag zoveel mogelijk aspecten uit de bouw mij eigen maken, zodat ik op verschillende plaatsen ben in te zetten ben. De eerste stap hiertoe zijn werkzaamheden uit uitvoering en werkvoorbereiding leren, zodat ik deze ervaring mee kan nemen in de voorbereidingsfase. Verder zou ik nog wat meer inzicht in kosten willen krijgen, zodat ik de opdrachtgever ook beter kan adviseren op dit vlak.