VB-Groep

Wonen in het groen, midden in de stad

Opnieuw samenwerking Slokker-Ruijters-Smeets

‘Een ambitieuze nieuwbouwontwikkeling die de wijk Schaesbergerveld op natuurlijke wijze koppelt aan een brede groene zone’. Zo staat het op de website van Ruijters Makelaars. Of stond, want ook de woningen van de tot dusver laatste fase van Parkheuvel zijn al lang en breed verkocht. Resultaat van wederom een succesvol een-twee-drietje tussen opdrachtgever Slokker Vastgoed, verkoper Ruijters Woningmakelaars en realisator Smeets Bouw.

De laatste fase (4B) van Parkheuvel werd opgeleverd in april. Een aantrekkelijk nieuwbouwplan dat de handen op elkaar krijgt in het Heerlense. Niet zo vreemd, vindt makelaar Maurice Cergnul, die een dezer dagen ook zelf een nieuw thuis in het fraaie appartementenblok betrekt. “Wij verkopen Parkheuvel al zo’n 12 jaar. Driekappers, tweekappers en vrijstaande woningen in een aansprekende jaren ’30 stijl. Afgelopen voorjaar werd het derde appartementenblok met 13 terraswoningen opgeleverd. De locatie is geweldig. Midden in het groen, maar tegelijk op loopafstand van het centrum van Heerlen en het station. Een gevarieerd aanbod van woningen – qua type, indeling en prijs – en veel variatie in de gevels. En dat alles in een parkachtige omgeving.”

Erg in trek

Inderdaad, niet zo vreemd dat Parkheuvel in trek is. Bij jonge mensen, gezinnen met kinderen en senioren. Maurice: “De ligging, het groen, de verscheidenheid … hier wil iedereen wel wonen. Zes jaar geleden werd een vrijstaande woning hier verkocht voor € 245.000. Nu doet die met gemak 4,5 ton. Wat dat betreft zou er gerust een vierde blok mogen komen, dat hebben we in no time verkocht. Er is nog ruimte, dus wie weet.”

“De samenwerking met Smeets Bouw verloopt vlekkeloos. En is ook leuk, wat niet onbelangrijk is als je zo’n lange tijd met elkaar optrekt.”
Maurice Cergnul, Makelaar Ruijters Woningmakelaars

Uitstekende samenwerking

Parkheuvel kent niet alleen qua straatbeeld en bewoners veel verscheidenheid. In het laatste blok met 13 terraswoningen (“met terrassen tot wel 40 m2”) is geen appartement hetzelfde en de bewoners hebben alle ruimte om hun woning naar eigen wens in te delen en in te richten. “Dat hele traject wordt feilloos in goede banen geleid door Esther Kicken, verkoopbegeleider annex wooncoach bij Smeets Bouw,” vervolgt Maurice. “De samenwerking met haar en met Smeets in het algemeen verloopt vlekkeloos. En is ook leuk, wat niet onbelangrijk is als je zo’n lange tijd met elkaar optrekt.”

In alle opzichten duurzaam

Met de naam Parkheuvel en een locatie in het groen mag je verwachten dat duurzaamheid de nodige aandacht krijgt. De appartementen in fase 4B zijn voorzien van een optimaal isolatiepakket met onder meer triple beglazing. Ze zijn gasloos en hebben vloerverwarming en een warmtepomp waarop optioneel ook een koelsysteem kan worden aangesloten. De parkeergarage in de kelder kent uiteraard oplaadvoorzieningen voor elektrische voertuigen. Voor als je de stad uit moet, want de fiets brengt je sneller naar je favoriete terrasje in de binnenstad. Proost, op Parkheuvel!

Projecten Parkheuvel Heerlen

Je leest alle details over de diverse nieuwbouwprojecten op onze projectpagina.