VB-Groep

Zorg

Zorg

Bouwen in de zorg is een van onze specialismen. We begeleiden onze klanten vanaf de eerste schets tot en met oplevering. Onze ervaring helpt om plannen goed voor te bereiden, waardoor het uiteindelijke bouwproces zo soepel mogelijk verloopt.

Waarom bouwen in de zorg met Smeets Bouw?

  • Jarenlange ervaring op het gebied van zorgvastgoed
  • Vaste partners met specialistische kennis
  • Kennis van processen binnen de zorg
  • Aandacht voor gebruikers en bewoner
  • Betrokken medewerkers

Ruime ervaring op het gebied van zorg

Opdrachtgevers in de zorg werken veelal niet met een compleet bestek en tekeningen, maar met een globale uitvraag. Smeets Bouw helpt graag om vanuit die globale vraag te komen tot een uitgewerkt plan. Wij hebben ervaring met bouwen voor de zorg en passen geleerde lessen graag toe bij nieuwe projecten. Daarbij kijken we niet alleen naar investeringen, maar ook naar de exploitatiekosten en naar praktisch gebruik.

Kennispartners

Nieuwbouw van zorgcomplexen is voor ons bekend terrein. De uitdagingen van dit soort gebouwen zitten niet zo zeer in de bouwtechniek en – logistiek, als wel in de specifieke installaties die er vaak nodig zijn. Wij hebben een team van vaste partners om ons heen om deze specifieke kennis te leveren en de kwaliteit te waarborgen. Dat vaste team betreft zowel adviseurs als onderaannemers.

Procesmanagement

Als bouwer in de zorg zien we voor onszelf een belangrijke rol als procesmanager. Er zijn veel regels, belangen en betrokkenen. Wij hebben tot taak om al die aspecten aan de orde te laten komen en te zorgen dat er een bouwplan komt waar iedereen zich in kan herkennen. Als dat goede bouwplan er eenmaal ligt, kan de bouw efficiënt voortgang vinden, zodat er binnen planning en budget een mooi gebouw kan worden opgeleverd.

Sociale component

Bij renovatie van zorgcomplexen is de sociale component erg belangrijk. Vooral bij renoveren in bewoonde situaties is die component van doorslaggevend belang. Dat geldt ook voor nieuwbouw op een instellingsterrein. Hoe ga je om met gebruikers of bewoners? Wat communiceer je en hoe? Hoe kijk je naar patiënten en cliënten en hoe behandel je hen? Daarvoor is het belangrijk dat de mensen op de bouwplaats niet alleen oog hebben voor hun bouwproject, maar ook voor hun omgeving. Onze medewerkers zijn van nature zeer sociaal in de omgang met gebruikers en bewoners. We hechten daarbij grote waarde aan goede communicatie, maar ook aan veiligheid. Bewoners, patiënten en cliënten zijn zich niet altijd bewust van de mogelijke gevaren. Wij letten op hun veiligheid, rondom de bouwplaats, maar ook bij de aan- en afvoer van materialen.

Zorgmedewerkers betrekken

Om die cliënt heen werken de zorgmedewerkers. Zij hebben een omgeving nodig waarin ze hun werk goed kunnen doen. Wij willen hen graag bij het hele proces betrekken. Maar we realiseren ons ook dat ze daar niet heel veel tijd voor hebben en dat het voor veel mensen lastig is om zich vanaf een tekening een goede voorstelling van een ruimte te kunnen maken. We maken voor hen dan ook graag een mockup (testomgeving) zodat ze een ruimte kunnen ervaren en beleven. Vanuit BIM is het ook steeds gemakkelijker om met een virtual reality bril alvast het hele gebouw te kunnen bekijken en te beleven. Zo kunnen we onze klanten een goed inzicht geven in de ontwerpen en indien gewenst kunnen wijzigingen vaak nog kosteloos worden doorgevoerd.

Resultaat komt samen in Kloostervelden

Binnen VB Groep bundelen zich de kennis en kunde van meerdere bedrijven. Bedrijven die hun expertise met elkaar delen. Bijzondere expertise, getuige de Brabantse Stijlprijs 2021 die werd toegekend aan het project Kloostervelden.

Kloostervelden is een unieke wijk in het Noord-Brabantse Sterksel, omgeven door natuur en gebouwd rond een historisch kloosterhart. Hier wonen, leven en zorgen 500 mensen met en zonder handicap samen. Hier is wonen zoveel meer; het is een thuis voor iedereen. Met deze ontwikkeling van omgekeerde integratie maken we impact op het individu, de omgeving en de gemeenschap. Een bijzondere plek waarmee we samen de wereld een stukje mooier maken.

Vrijblijvend kennismaken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

= Verplicht veld