VB-Groep

Duizend bomen voor de volgende generatie

15 februari 2023

Op initiatief van Smeets Bouw en Helwig Kozijnen zijn 1.000 bomen gedoneerd aan woningcorporatie Servatius. Deze 1.000 bomen staan symbool voor hetzelfde aantal geplaatste houten kozijnen. Vandaag is symbolisch bij HEI15 de eerste boom geplant door Vivian Eussen (Directeur-Bestuurder a.i. Servatius), Wil Helwig (directeur Helwig Kozijnen) en Frank Dijkhuis (directeur Smeets Bouw). Smeets Bouw en Helwig Kozijnen renoveren en verduurzamen in opdracht van Servatius samen de 178 appartementen aan de Veliahof in Maastricht. De appartementen worden hierdoor energiezuiniger, comfortabeler en veiliger, voor zowel huidige als toekomstige bewoners. Met de schenking van 1.000 bomen blijft ook de leefomgeving behouden voor de generatie na ons.

Symbolische eerste boom geplant

De eerste boom is symbolisch geplant bij HEI15, in gezelschap van afvaardiging van Smeets Bouw, Servatius, Helwig Kozijnen, Jules Beckers Architecten en de bewonerscommissie van de Veliahof in Maastricht. HEI15 is drie jaar geleden gestart met de ontwikkeling van een 20 hectare ecosysteem, en daarom een mooie plek om deze 1.000 walnootbomen te planten. Onder het genot van een lokale duurzame lunch, aangeboden door HEI15, is geproost op de solide samenwerking van de partijen en het vervolg van de renovatie en verduurzaming van Veliahof.

Met de schenking van 1.000 bomen nemen wij onze verantwoordelijkheid.
Frank Dijkhuis, Directeur

"We zijn er niet alleen voor vandaag en onszelf, maar ook voor morgen en de generaties na ons. Met de schenking van 1.000 bomen nemen wij onze verantwoordelijkheid. Onze kernwaarden zijn niet voor niets solide, duurzaam en partnerschap", aldus Frank Dijkhuis. Vivian Eussen vult aan: "Met het planten van deze bomen maken wij de cirkel weer rond. Door de woningen van onze bewoners te verduurzamen investeren wij niet alleen in hun thuis maar geven wij ook iets terug aan de natuur en de volgende generatie bewoners van de Veliahof."

Door de woningen van onze bewoners te verduurzamen investeren wij niet alleen in hun thuis maar geven wij ook iets terug aan de natuur en de volgende generatie bewoners van de Veliahof.
Vivian Eussen, Directeur-Bestuurder a.i.

Hout als duurzaam alternatief

De bouwbranche heeft de opgave minder CO2 uit te stoten. Onder andere door het verwerken van houten kozijnen bij de renovatie van Veliahof geven we hier invulling aan. Hout heeft een minimale ecologische voetafdruk en draagt bij aan het comfortabeler, veiliger en energiezuiniger maken van de appartementen. Wil Helwig (directeur Helwig Kozijnen) vult aan: "Bomen halen CO2 uit onze atmosfeer en vormen die om tot zuurstof en daarnaast maken we er bij Veliahof mooie en energiezuinige kozijnen van. We kunnen toch geen veiligere manier bedenken om CO2 op te slaan en daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Mooi dat we met deze geste en de aanplant van 1.000 bomen dit nog eens kunnen onderstrepen."

We kunnen toch geen veiligere manier bedenken om CO₂ op te slaan en daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.
Wil Helwig, Directeur Helwig Kozijnen