VB-Groep

Aannemings-overeenkomst Nieuwdorp Stein

30 mei 2023

Zaam Wonen heeft Smeets Bouw opdracht gegeven voor de renovatie en verduurzaming van 154 woningen in Nieuwdorp. Op vrijdag 26 mei 2023 tekenden beide directeuren Karel Smitsmans (Zaam Wonen) en Frank Dijkhuis (Smeets Bouw) de aannemingsovereenkomst. Met de renovatie is een bedrag van ruim 23 miljoen euro gemoeid. Een voor Zaam Wonen ongekend bedrag voor een project.

In Nieuwdorp bouwt Zaam Wonen samen met de gemeente Stein en bewoners aan een toekomstbestendige wijk. Het renoveren en verduurzamen van 154 woningen in de Woeringenstraat, Crostolostraat, Damiatestraat, Diepenbeekstraat en Peldenstraat is hier een onderdeel van. Na jaren van voorbereiding start in oktober de renovatie waarbij een bepaalde route wordt aangehouden. Bewoners krijgen persoonlijk bericht over de planning en de route. Eind 2024 zijn alle 154 woningen gerenoveerd en verduurzaamd naar energielabel A.

Het renoveren van de buitenkant van de woning omvat het schoonmaken van de gevels, herstellen voegwerk, vernieuwen kozijnen, ramen en deuren, vervangen en isoleren daken (inclusief verwijderen asbest), verwijderen en herstel schoorstenen, vernieuwen dakgoten en regenpijpen. Het renoveren van de binnenkant van de woning omvat het vervangen van de cv-ketel waar nodig, aanbrengen ventilatiesysteem, controle elektra en eventueel vervangen meterkast, renovatie badkamer / toilet / keuken waar nodig, vervangen plafonds waar nodig.

Fotobijschrift: v.l.n.r. William Thommissen – hoofd planvoorbereiding Smeets Bouw, Karel Smitsmans – directeur-bestuurder Zaam Wonen, Ron van Houten – senior medewerker vastgoed Zaam Wonen, Sanne Scharnigg – Scharnigg projectmanagement en advies, Richard Cauberg – projectleider Smeets Bouw en Frank Dijkhuis – directeur Smeets Bouw