VB-Groep

Bouw en Infra Festival 2022

3 juni 2022

Bouwend Nederland organiseert in Limburg dé loopbaanoriëntatieactiviteit voor scholieren. Op vrijdag 17 juni voorafgaand aan de Dag van de Bouw vindt het Bouw & Infra Festival plaats bij Steenfabriek VanderSanden en Bouwmensen in Beek. Het festival heeft als doel om jongeren te laten ervaren hoe mooi en veelzijdig onze sector is én een inzicht te geven in de vele beroepsmogelijkheden. Uiteraard doet Smeets Bouw mee!

Bezoek ons op het Innovatieplein!

Via een route over het terrein wordt het bouwproces, aan de hand van de praktijk en door vakmensen uit de praktijk, gedemonstreerd. Van het traditionele bouwproces, prefabricering, tot het aanleggen van een weg, het bedienen van machines en simulatoren, het komt allemaal aan bod.

De route eindigt op een innovatieplein waar leerlingen kunnen kennismaken met moderne technieken in de bouw en infra. Smeets Bouw laat de leerlingen kennis maken met diverse bouwtechnieken door middel van VR-brillen. Een interactieve lesmethode, ontwikkeld door Bouwmensen. Leerlingen ontdekken letterlijk hoe het is om aan het werk te zijn in de bouw. Daarnaast is er de gelegenheid in gesprek te gaan met en vragen te stellen aan onze collega's, vakspecialisten in diverse functies.

Op het Innovatieplein zijn uiteraard nog meer innovatieve middelen te ontdekken. Denk daarbij aan drones, exoskeletten en robots. Ook is een bezoek aan de fabriek mogelijk.

Je kunt het Bouw en Infra Festival uitsluitend met een school of klas bezoeken. De scholen in Limburg zijn hiervan op de hoogte. Meer informatie is terug te vinden op de website van Bouwend Nederland.

Wij kijken er naar uit veel leerlingen te mogen begroeten op het Bouw & Infra Festival!