VB-Groep

Bouw- en Infra festival 2022

SB vr 2

3 juni 2022

Bouwend Nederland organiseert in Limburg dé loopbaanoriëntatieactiviteit voor scholieren. Op vrijdag 17 juni voorafgaand aan de Dag van de Bouw vindt het Bouw & Infra Festival plaats bij de Steenfabriek VanderSanden en Bouwmensen in Beek. Het festival heeft als doel om jongeren te laten ervaren hoe mooi en veelzijdig onze sector is én een inzicht te geven in de vele beroepsmogelijkheden. Uiteraard doen wij als Smeets Bouw mee!

Bezoek ons op het Innovatieplein!

Via een route over het terrein wordt het bouwproces, aan de hand van de praktijk en door vakmensen uit de praktijk, gedemonstreerd. Van het traditionele bouwproces, prefabricering, het aanleggen van een weg, het bedienen van machines en simulatoren, het komt allemaal aan bod.

De route eindigt op een innovatieplein waarbij leerlingen kunnen kennismaken met moderne technieken in de bouw en infra. Hier staan wij! We laten de leerlingen kennis maken met bouwtechnieken door middel van VR-brillen. Zij maken kennis met een interactieve vorm van les volgen. De VR-lesmethode is ontwikkeld door Bouwmensen, die op de stand van Smeets Bouw kunt testen. Leerlingen ontdekken letterlijk hoe het is om aan het werk te zijn in de bouw. Daarnaast beantwoorden onze collega's alle vragen en biedt Smeets Bouw de mogelijkheid om in gesprek te gaan vakspecialisten in diverse functies.

Bovendien staan zijn er nog andere innovatieve middelen te ontdekken op het innovatieplein. Denk daarbij aan drones, exoskeletten en robots. Ook is een bezoek aan de fabriek mogelijk. Uiteraard ontmoeten wij alle studenten graag op het Innovatieplein!

Je kunt het Bouw- en Infrafestival uitsluitend met een school of klas bezoeken. De scholen in Limburg zijn hiervan op de hoogte. Meer informatie is terug te vinden op de website van Bouwend Nederland.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang onze laatste updates rondom ontwikkelen en bouwen.