VB-Groep

Dag van de Bouw: zaterdag 8 juni 2024

23 mei 2024

Zaterdag 8 juni 2024 vindt voor de zeventiende keer de landelijke Dag van de Bouw plaats. Bouw- en infrabedrijven stellen op deze dag met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Jong en oud kunnen dan ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations. Smeets Bouw stelt deze dag twee projecten open voor publiek, van 10.00 tot 15.00 uur.

Bezoek onze projecten tijdens Dag van de Bouw! 

Nieuwbouw zorgwoningen Dichterbij Horst

Op het voormalige Mikado-terrein in Horst bouwt Dichterbij een nieuwe woon- en leefomgeving voor zo’n 100 van haar cliënten. Een deel van het bestaande vastgoed is gesloopt om plaats te maken voor twee zorggebouwen met 102 appartementen. Daarnaast ontstaat er ruimte voor onder andere dagbesteding, werkplekken voor medewerkers en een restaurant.

De woongebouwen zijn ontworpen volgens het passiefhuisconcept. Krijg een uniek kijkje achter de schermen en kom meer te weten over het eerste passiefhuisconcept voor de zorg op deze schaal en voor deze doelgroep. Ook kinderen zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Adres:Deken Creemersstraat 56 5961 JP Horst

Let op! Beperkte parkeergelegenheid. We adviseren om te voet, met de fiets of met het OV te komen.

Lees meer over Dichterbij Horst 

Nieuwbouw Kernkindcentrum Maastricht-West 

Aan de Keurmeestersdreef in MaastrichtWest komt het nieuwe Kernkindcentrum (KKC). Een plek voor onderwijs, opvang en zorg. In het nieuwe complex worden de huidige John F. Kennedyschool (MosaLira), de Emile Weslyschool (Vereniging Suringar) en Samen Spelen gehuisvest. De partners werken straks onder één dak maar behouden elk hun eigen identiteit.

KKC wordt een energieneutraal gebouw dat straks voorziet in zijn eigen energiebehoefte. Krijg een uniek kijkje achter de schermen bij dit nieuwbouwcomplex waarin onderwijs, opvang en zorg samenkomen. Ook op dit project zijn kinderen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Adres:Keurmeestersdreef 129 6216 ED Maastricht

Let op! Beperkte parkeergelegenheid. We adviseren om te voet, met de fiets of met het OV te komen.

Lees meer over het Kernkindcentrum Maastricht-West

Een initiatief van Bouwend Nederland 

Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imagocampagne 'De bouw maakt het', waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.

Bouwend Nederland | Platform Duurzame Huisvesting