VB-Groep

Symbolische eerste steenlegging Woonzorgcomplex Mundium

23 mei 2023

De bouw aan de Emmalaan in Roermond van de 16 grondgebonden woningen voor Wonen Zuid en 28 zorgappartementen voor SGL is inmiddels gestart. Maandag 15 mei werd dat uitgebreid gevierd met meer dan 60 genodigden. Jos van Rey (Wethouder gemeente Roermond) stond samen met de toekomstige bewoners en alle betrokken partijen op feestelijke wijze stil bij de symbolische eerste steenlegging. Daarnaast werd de nieuwe naam van het woonzorgcomplex bekend gemaakt.

Betrokkenheid toekomstige bewoners

Harold Lardinois, directeur Wonen Zuid, opende met een welkomstwoord en daarna maakte toekomstige bewoner Pedro de naam van het woonzorgcomplex van SGL bekend. Hij overhandigde de sleutel met nieuwe naam van hun aanstaande (t)huis aan Jos van Rey (Wethouder gemeente Roermond) en Frank Dijkhuis (Directeur Smeets Bouw). Een prachtige gouden sleutel, gemaakt door een van de toekomstige bewoners, werd in bewaring gegeven aan ons als aannemer. Deze zal na oplevering weer teruggegeven worden aan de bewoners. Op de sleutel stond de nieuwe naam: Woonzorgcomplex Mundium. Alle medewerkers, toekomstige bewoners en hun familie waren betrokken bij het bedenken van een nieuwe naam. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd de naam met de meeste stemmen bekend gemaakt: ‘Mundium’, dat in het Latijns ‘bescherming’ betekent. Hiermee wordt een mooie link gelegd naar het ontstaan van de naam Roermond (Bescherming aan de Roer).

Na het officiële gedeelte werd er met toekomstige bewoners geklonken op dit bijzondere project, de voortgang van de werkzaamheden en de fijne samenwerking.

Bijzonder dat wij met alle bewoners dit officiële moment mogen beleven. Wij zullen woonzorgcomplex Mundium met veel zorg realiseren.
Frank Dijkhuis, Directeur

Bouwen voor de zorg en woningbouw op één plek

Aan de Emmalaan, in ’t Roermondse Veld, realiseren wij in nauwe samenwerking met Wonen Zuid en SGL een woonzorgcomplex met 28 zorgappartementen voor cliënten met een niet aangeboren hersenaandoening. De nieuwbouw wordt volledig gebouwd volgens de laatste nieuwe ontwikkelingen en zorgtechnologie, afgestemd op de behoeften van de toekomstige bewoners en medewerkers. Daarnaast bouwen wij 16 grondgebonden woningen: tien levensloopbestendige woningen en zes eengezinswoningen. Duurzame en betaalbare woningen die klaar zijn voor de toekomst.

Fotografie: Aron Nijs Fotografie

We doen het echt samen. Woonwensen van de toekomstige bewoners én medewerkers zijn bepalend voor het daadwerkelijke eindresultaat. Hun mening doet er echt toe. Het wordt natuurlijk ook hun thuis.
Denise Moonen, teamleider WBC Echt en WBC Roermond (SGL)

Meer weten over het nieuwbouwproject aan de Emmalaan?

Bekijk onze projectpagina.

Lees meer