VB-Groep

Geslaagde Dag van de Bouw bij KKC Maastricht-West en Dichterbij

11 juni 2024

Een kijkje achter de bouwhekken bij Kernkindcentrum (KKC) Maastricht-West en bij zorgwoningen Dichterbij in Horst! Afgelopen zaterdag kon het tijdens Dag van de Bouw. Duizenden bezoekers maakten op een unieke manier kennis met onze mooie sector.

Een uniek kijkje achter de schermen

Afgelopen zaterdag vond de zeventiende editie van de landelijke Dag van de Bouw plaats, een initiatief van Bouwend Nederland. Smeets Bouw stelde speciaal voor deze gelegenheid project Kernkindcentrum Maastricht-West in Maastricht en project Dichterbij in Horst open voor publiek. 

Geweldige opkomst

Gedurende de dag kwamen zo'n 2.400 bezoekers een kijkje nemen bij deze twee bijzondere projecten. Onze collega’s waren ter plekke om bezoekers rond te leiden en te voorzien van interessante informatie. 

Aan de Keurmeestersdreef in Maastricht werd het nieuwbouwcomplex KKC opengesteld voor het publiek. Een energieneutraal gebouw waarin onderwijs, opvang en zorg samenkomen en dat zichzelf straks voorziet in haar eigen energiebehoefte. In Horst kregen bezoekers een rondleiding over het voormalige Mikado-terrein, waar voor Dichterbij twee zorggebouwen en 102 appartementen worden gerealiseerd. Op beide locaties werd ook aan de jongste bezoekers gedacht, zij konden onder begeleiding van onze collega’s timmeren of een mooie kleurplaat maken. 

Dank aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt en uiteraard aan alle bezoekers. Wij kijken terug op een mooie dag! 

Meer over de projecten

Nieuwbouw Kernkindcentrum Maastricht-West

In Maastricht-West komt het nieuwe Kernkindcentrum (KKC). Een plek voor onderwijs, opvang en zorg. In het nieuwe complex worden de huidige John F. Kennedyschool (MosaLira), de Emile Weslyschool (Vereniging Suringar) en Samen Spelen gehuisvest.

Lees meer over het KKC

Nieuwbouw zorgwoningen Dichterbij Horst

Op het voormalige Mikado-terrein in Horst bouwt Dichterbij een nieuwe woon- en leefomgeving voor zo’n 100 van haar cliënten. Een deel van het bestaande vastgoed is gesloopt om plaats te maken voor twee zorggebouwen met 102 appartementen. Daarnaast ontstaat er ruimte voor onder andere dagbesteding, werkplekken voor medewerkers en een restaurant.

Lees meer over Dichterbij