VB-Groep

Hoogste punt nieuwbouw Dichterbij bereikt

9 april 2024

Woensdag 10 april bereikte de bouw van de nieuwe locatie van Dichterbij in Horst het hoogste punt. Dit vierden toekomstige bewoners samen met familieleden, cliëntenraadsleden en medewerkers van Smeets Bouw die de bouw realiseren. Ook waren wethouders Eric Beurskens en Roy Bouten van de gemeente Horst aan de Maas aanwezig.

Met het hijsen van door cliënten zelf beschilderde vlaggen was de hoogstepuntviering officieel een feit. Ook konden alle aanwezigen het ‘gebruikelijke’ frietje eten, samen met de bouwvakkers.

Smeets Bouw betrekt in het hele bouwproces de cliënten van Dichterbij door parallel aan de bouwfases activiteiten te organiseren, zoals het maken van insecten- en vogelhuisjes. In de toekomst krijgen ze een mooie plek in het park bij de woningen.

Betekenisvol leven

Marcia Adams, directeur bij Dichterbij over deze mijlpaal: “Ik ben blij dat de bouw weer een belangrijke stap voorwaarts komt. Hier leiden bewoners straks een betekenisvol leven en mogen ze en kunnen ze zichzelf zijn. Het leven op onze nieuwe locatie wordt ingericht op basis van de behoeften en wensen van de mensen die er komen te wonen”.

Het is de bedoeling dat de huidige bewoners in de zomer van 2025 verhuizen naar hun nieuwe appartementen. In totaal worden er woningen voor 102 cliënten, verdeeld over twee gebouwen, gerealiseerd.

Trots dat we na een vertraagde start nu toch al zo snel het hoogste punt bereikt hebben. Zo komt de oplevering van dit unieke project weer een stuk ‘Dichterbij’. Complimenten aan het team.
Frank Dijkhuis, Directeur

De droom van Dichterbij

In Horst wordt een plek gecreëerd waar iedereen het beste uit zichzelf haalt. Lees meer op de projectpagina van Dichterbij.

Lees meer over het project