VB-Groep

Kick-off Samen Duurzaam Vooruit

9 oktober 2024

Woensdag 9 oktober is de officiële kick-off van Samen Duurzaam Vooruit. Onder die vlag maakt Woonpunt samen met Caspar de Haan onderhoud & renovatie, Maasveste Berben Bouw, Smeets Bouw en Van Wijnen circa 2800 woningen in Zuid-Limburg energiezuiniger. Dit grootschalige project loopt tot en met 2028 en richt zich op woningen met een laag energielabel.

Woonpunt en partners verduurzamen 2800 woningen in Zuid-Limburg

Tijdens de kick-off geven Wim Hazeu (Woonpunt), Martijn Kox (Caspar de Haan onderhoud & renovatie), Funs Jonkers (Maasveste Berben Bouw), Frank Dijkhuis (Smeets Bouw) en Patrick Ubags (Van Wijnen) gezamenlijk het startsein. Dit doen zij door letterlijk ‘samen duurzaam vooruit’ te gaan. Met een elektrische busje brengen zij een bezoek aan de eerste vier verduurzamingsprojecten. De route gaat door Maastricht langs de André Severinweg, de Schalmeistraat/Rhapsodiestraat, de Meerssenerweg en eindigt op de Overste Senecalstraat.

Meer wooncomfort en lagere energiekosten 

In totaal worden zo’n 2800 woningen energiezuiniger gemaakt, waarvan meer dan 1500 in Maastricht en ruim 1100 in Parkstad. Het merendeel van deze woningen heeft een E, F of G-label en ons doel is om deze waar mogelijk te verbeteren naar energielabel A. Dat is een forse klus. Daarom bundelt Woonpunt de krachten met de vier aannemersbedrijven. "Samen zorgen we ervoor dat duizenden huurders in Zuid-Limburg profiteren van meer wooncomfort en een lager energieverbruik," zegt Wim Hazeu, bestuurder van Woonpunt. "Met dit project verbeteren we de energieprestaties van onze woningen en maken we ze weer klaar voor de toekomst." 

Kracht van samenwerking

De kracht van Samen Duurzaam Vooruit ligt in de gezamenlijke aanpak. “Door onze kennis expertise te bundelen met die van Woonpunt en onze andere partners, kunnen we verduurzamingsprojecten op grote schaal realiseren,” zegt Patrick Ubags, directeur Van Wijnen. Frank Dijkhuis, directeur Smeets Bouw voegt toe: “Kwaliteit en communicatie blijven daarbij altijd onze prioriteit. Zo maken we concrete impact voor de bewoners en dragen we bij aan een duurzame toekomst!”

Grootschalige verduurzaming

Bij deze grootschalige verduurzaming ligt de focus op de buitenschil van de woningen. Denk aan het isoleren van de spouw, het plaatsen van kozijnen met HR++-glas of het verbeteren van de dak- en vloerisolatie. Met deze verbeteringen verminderen we de CO 2-uitstoot aanzienlijk. Zo zetten we stappen richting een groenere en duurzamere toekomst. 

Kwaliteit en communicatie blijven daarbij altijd onze prioriteit. Zo maken we concrete impact voor de bewoners en dragen we bij aan een duurzame toekomst!
Frank Dijkhuis, Directeur