VB-Groep

Transformatie Hoeve Overhuizen | Meander groep

2 juli 2021

Tevreden opdrachtgever Meander!

Smeets Bouw is samen met Homij (installatie) en Alcomel (badkamers) in Bocholtz druk bezig met het transformeren van Hoeve Overhuizen.

Dit complex (oorspronkelijk een hoeve) ligt in het uiterste puntje van Zuid-Limburg en wordt thans getransformeerd naar een modern zorggebouw. In opdracht van de Meander groep legt Smeets Bouw de laatste hand aan de transformatie tot verpleeghuis met intramurale zorg.

Bij deze transformatie van circa 3.750 m² BVO worden 55 zorgkamers, 5 gemeenschappelijke huiskamers en enkele algemene ruimten voor personeel en opslag gerealiseerd.

Het transformeren van deze locatie is een mooi voorbeeld van duurzaam gebruik van het eeuwenoude gebouw. Na de transformatie voldoet de leefbaar- en werkbaarheid voor de bewoners en het verplegend personeel weer aan de hedendaagse normen.

Zo is iedere zorgkamer door Alcomel voorzien van een innovatieve badkamer met draaibare wanden. Met deze draaibare wanden waarin wastafel, elektriciteit en sanitaire aan- en afvoeren geïntegreerd zijn wordt het gebruik voor de bewoner als voor de verzorger een stuk gebruiksvriendelijker. In open positie ontstaat er veel meer ruimte, wat bijvoorbeeld het werken met een bed of rolstoel sterk vergemakkelijkt. De bewoner hoeft niet langer zijn of haar bed te verlaten voor verzorging. Hieronder ziet u een korte demonstratie van onze slimme badkamer.

Goed voorbeeld van het toepassen van innovatie (SDG9)!

De samenwerking met Homij en Alcomel verloopt prettig en goed. Ook opdrachtgever Meander is zeer te spreken over de samenwerking (SDG17 – partnerschap om doelen te bereiken).

Onder het motto van "never change a winning team" wil Meander de samenwerking met Homij en Smeets Bouw graag voortzetten op een volgend project wijkzorgcentrum Firenschat in Kerkrade.