VB-Groep

Officiële opening WoonBegeleidings-Centrum Mundium in Roermond

1 oktober 2024

Gisteren markeert een feestelijk moment voor de bewoners van het nieuwe WoonBegeleidingsCentrum (WBC) Mundium in Roermond. Het moderne woonzorgcomplex, gebouwd door Smeets Bouw in samenwerking met Wonen Zuid en SGL, opende officieel zijn deuren.

WBC Mundium biedt hoogwaardige woonzorg aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel, met 28 woonzorgeenheden, een logeerappartement, een gemeenschappelijke woonkamer en een stilteruimte. Het centrum is ontworpen om een veilige en comfortabele omgeving te creëren waar bewoners de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. 

Tijdens de start van de bouw heeft toekomstige bewoner Pedro de naam van het centrum onthuld en de symbolische gouden sleutel overhandigd aan Marianne Smitsmans (wethouder gemeente Roermond) en Frank Dijkhuis (directeur Smeets Bouw). Deze sleutel, speciaal gemaakt door een van de bewoners, werd gedurende de bouw veilig bewaard en is nu met gepaste trots teruggegeven aan de nieuwe bewoners.

Als blijk van onze betrokkenheid hebben wij, samen met onze bouwpartners, een cheque van € 5.000,- geschonken aan “Mijn Eigen Plan”, een initiatief dat de persoonlijke doelen en dromen van de bewoners ondersteunt. 

Wij zijn trots op de succesvolle realisatie van WBC Mundium en op de samenwerking met SGL en Wonen Zuid. Met dit project dragen wij bij aan de verbetering van de zorg- en woonvoorzieningen in Roermond. 

Over WBC Mundium 

WBC Mundium is het resultaat van de samenvoeging van de locaties WBC Echt en WBC Roermond. In de directe omgeving van het centrum heeft Wonen Zuid daarnaast tien levensloopbestendige woningen en zes eengezinswoningen gerealiseerd. Dit zorgt voor een complete woonomgeving waar zowel zorgbehoevenden als gezinnen zich thuis kunnen voelen. Lees meer over WBC Mundium op de projectpagina. 

Lees meer over WBC Mundium