VB-Groep

Resultaat komt samen tijdens jubilea

16 september 2022

Samen met onze relaties en vaste partners vierden wij op woensdag 14 september 2022 het 100-jarig bestaan van Smeets Bouw en Smeets Vastgoedservice en het 75-jarig bestaan van Van Heur Bouw & Onderhoud. In Chateau St. Gerlach keken we terug op de rijke geschiedenis van onze bedrijven en toastten we op de toekomst.

Samen vieren

Resultaat komt samen en dat vieren we ook graag samen. Je trots uitspreken naar elkaar. Proosten op gezamenlijke plannen, prestaties en waardering voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Samen met onze relaties en vaste partners beleefden we onder leiding van dagvoorzitter Vivian Lataster een inspirerende middag vol historie, terugblikken en bijzondere gebeurtenissen. Leo Bormans sloot de middag af met een bevlogen masterclass over geluk en Trio Raak zorgde voor een muzikale omlijsting met een persoonlijk nummer voor onze organisaties.

Rijke historie

Zowel Smeets Bouw en Smeets Vastgoedservice als Van Heur Bouw & Onderhoud vinden hun oorsprong in ondernemende personen met een vooruitziende blik.

Op 1 december 1922 vestigde Pierre Smeets Bouwbedrijf P. Smeets in Meerssen. Pierre, beter bekend als ‘Pieke’ schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel en gaat samen met zijn zonen aan de slag in Zuid-Limburg. Uiteindelijk nemen zonen Jan & Servé Smeets de leiding over in 1958. De derde generatie Smeets, zoon Paul jr. neemt in 1988 het stokje over en richt de zelfstandige servicedienst Smeets Vastgoedservice op.

Van Heur Bouw & Onderhoud werd opgericht na de oorlog in 1946 door Baer van Heur. Als zoon uit een ondernemersgezin begint hij het bedrijf aan de Grathemerweg in Kelpen-Oler. Zijn voormalige werkgever gaf hem de kans om als timmerman de kerk in Nederweert te herbouwen na de schade die tijdens de oorlog was ontstaan. En zo ontstond Van Heur. Zonen Ton & Hub namen het bedrijf in 1972 over. Een rijke historie die we tot op de dag van vandaag koesteren.

Resultaat komt samen

Een tiental jaar geleden zijn de familiebedrijven Smeets en Van Heur onderdeel geworden van VB Groep. VB Groep hecht als familiebedrijf veel waarde aan een solide fundament en een rijke historie; de basis van haar bestaan. Onder de vleugels van VB Groep zijn de bedrijven op basis van hun solide fundament uitgegroeid tot de waardevolle spelers die zij heden ten dage zijn in de bouw- en vastgoedmarkt. Met vakmanschap, een hands-on mentaliteit en oog voor omgeving, werken zij aan innovatieve- en duurzame projecten. Gebouwen die ook in de toekomst voldoen aan de behoeften van opdrachtgevers en gebruikers. Samen met partners, want resultaat komt samen!

Wij bedanken al onze relaties, klanten en partners voor het vertrouwen in ons. In de afgelopen honderd jaar, maar vooral ook vandaag en morgen.