VB-Groep

Wonen Limburg en Smeets Bouw tekenen overeenkomst Dr. Bakstraat Maastricht

15 juli 2024

Wonen Limburg en Smeets Bouw tekenden op 10 juli jl. de turnkey overeenkomst voor de Dr. Bakstraat in Maastricht. Met deze overeenkomst zetten beide partijen een belangrijke stap in de realisatie van betaalbare en duurzame woningen in de gemeente Maastricht. De samenwerking benadrukt het gezamenlijke commitment van Wonen Limburg en Smeets Bouw om bij te dragen aan de leefbaarheid en het wooncomfort in de regio.

In opdracht van Wonen Limburg realiseert Smeets Bouw 65 appartementen op een voormalige bedrijfslocatie aan de Dr. Bakstraat in Maastricht. De energiezuinige appartementen, voldoen aan de laatste duurzaamheidsnormen. De woningen zijn ontworpen met het oog op toekomstbestendigheid en woonkwaliteit, die bijdragen aan de diverse en dynamische gemeenschappen in Maastricht.

René Clement, directeur Vastgoed Wonen Limburg, over de samenwerking: "Wij zijn zeer verheugd met de ondertekening van deze overeenkomst. Het project past perfect in onze strategie om duurzame en betaalbare woningen te realiseren voor onze huurders. Samen met Smeets Bouw kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de woonbehoefte in de regio en zorgen wij voor een fijne leefomgeving waarin mensen zich thuis voelen."

Frank Dijkhuis, directeur Smeets Bouw, vult aan: "De samenwerking met Wonen Limburg is voor ons van grote waarde. Met dit project kunnen wij onze expertise op het gebied van duurzaam bouwen inzetten en bijdragen aan de ontwikkeling van een prachtige woonlocatie in Maastricht. Wij kijken ernaar uit om samen met Wonen Limburg deze ambitie waar te maken."

 

René Clement, directeur Vastgoed Wonen Limburg en Frank Dijkhuis, directeur Smeets Bouw Bron: Wonen Limburg

Nieuwbouw 65 sociale huurappartementen 

In het nieuwe woongebouw worden 65 sociale huurappartementen gerealiseerd. Het gebouw zal bestaan uit 5 bouwlagen met een 6e accentlaag aan de Eenhoornsingel Onder het gebouw komt een parkeerkelder voor auto’s en fietsen. De parkeerkelder zal bereikbaar zijn via de Eenhoornsingel. Rondom het gebouw wordt een fraaie tuin aangelegd. Naar verwachting zal de bouw van de woningen aan de Dr. Bakstraat in het najaar van 2024 van start gaan, met een geplande oplevering in het tweede kwartaal van 2026.