VB-Groep

Onze uitgelichte hoogbouwprojecten

Smeets Bouw is gespecialiseerd in het renoveren van hoogbouw met een focus op duurzaamheid en bewonerscomfort. Onze aanpak is gericht op renovatie en groot onderhoud in bewoonde staat, waardoor de kosten laag blijven en de overlast voor bewoners minimaal is. We voeren uitgebreide onderzoeken uit en zorgen voor constructieve versterkingen waar nodig. Door bestaande kozijnen en andere materialen zoveel mogelijk te behouden en te hergebruiken, dragen we bij aan een circulaire economie. Elke stap in ons renovatieproces is ontworpen met het oog op duurzaamheid. 

Een greep uit onze hoogbouwprojecten 

Verduurzaming en groot onderhoud Palatijnhof Maastricht

Met zijn 13 woonlagen en 45 meter hoogte is de Palatijnhof, samen met de twee naastgelegen flats, een vertrouwd landmark in de wijk Daalhof. De flat telt 144 appartementen en een gemêleerde groep bewoners, waaronder veel 65-plussers. Hier verduurzamen en verbeteren we het wooncomfort van 144 woningen. 

Lees meer over Palatijnhof 

Verduurzaming en groot onderhoud Veliahof Maastricht

In opdracht van woningcorporatie Servatius hebben wij 178 appartementen verduurzaamd aan de Veliahof te Maastricht. De woningen zijn opgeknapt, verduurzaamd, veiliger en comfortabeler gemaakt. Het woonplezier van de bewoners wordt verbeterd en toekomstbestendig gemaakt. Naast de 178 appartementen, wordt ook het gebouw volledig aangepakt. Van gevel tot entree, van liftschachten tot aan de openbare ruimtes.

Lees meer over Veliahof 

Groot onderhoud Albert Schweitzer Brunssum

In opdracht van Weller hebben wij een ingrijpende renovatie van de hoogbouwflat Op het Bunderken aan de Albert Schweitzerstraat in Brunssum-Noord gerealiseerd. De flat is in 1974 gebouwd en telt 80 woningen. Van al deze woningen gaan we de energieprestatie en het wooncomfort verbeteren. Tegelijk krijgen de algemene ruimtes een opknapbeurt en maken we de flat levensloopbestendig.

Lees meer over Albert Schweitzer 

Renovatie 172 appartementen Molenwei Heerlen

Project Molenwei startte vanuit verschillende overwegingen. Het complex uit 1972 voldeed uiteraard bij lange na niet aan de huidige energetische eisen en diende naar label A of B te worden getild. Daarnaast bestond de dringende wens om de toegankelijkheid van het gebouw en de woningen te verbeteren. Benieuwd naar onze aanpak? 

Lees meer over Molenwei 

Renovatie 492 woningen Heerlerbaan Heerlen

In Heerlerbaan renoveerden we vier hoogbouwflats met in totaal 492 woningen. Dit zijn betaalbare, levensloopbestendige en energievriendelijke woningen geworden in een parkachtige en veilige omgeving. De 492 woningen kregen o.a. een nieuwe buitengevel met nieuwe kozijnen en HR++ glas, een nieuwe cv-ketel en nieuwe balkons.

Lees meer over Heerlerbaan