VB-Groep

Groot onderhoud Albert Schweitzer Brunssum

Plaats Brunssum
Opdrachtgever Weller
Programma Verduurzaming 80 appartementen

Een duurzame, gasloze toekomst de bewoners van de hoogbouw in Brunssum-Noord

Eind 2022 zijn wij gestart met een ingrijpende renovatie van de hoogbouwflat Op het Bunderken aan de Albert Schweitzerstraat in Brunssum-Noord. De flat is in 1974 gebouwd en telt 80 woningen. Van al deze woningen gaan we de energieprestatie en het wooncomfort verbeteren. Tegelijk krijgen de algemene ruimtes een opknapbeurt en maken we de flat levensloopbestendig voor onze oudere bewoners en mensen die zorg en ondersteuning aan huis nodig hebben.

Een duurzame, gasloze toekomst voor Brunssum-Noord

De renovatie van Albert Schweitzer maakt deel uit van de proeftuin waarin opdrachtgever Weller samen met de gemeente Brunssum werken aan een duurzame, gasloze toekomst voor Brunssum-Noord. Na afloop van de renovatie gaat het energielabel van gemiddeld D/C naar label B. Om dit te realiseren wordt het gebouw goed geïsoleerd met gevelstukwerk en worden de kopgevels voorzien van extra spouwankers. De bestaande kozijnen worden vervangen door nieuwe gevelelementen met HR++ glas. Ook wordt het dak vernieuwd en geïsoleerd.

Samen met de energiemaatregelen gaan we de uitstraling van de hoogbouwflat verbeteren, onder andere door het schilderwerk te vernieuwen. Ook pakken we de toegankelijkheid en levensloopbestendigheid van de flats aan. Zo gaan we alle drempels naar de galerijen en balkons verwijderen met ophoogvloeren en worden deze galerijen en balkons voorzien van nieuwe hekwerken met glas.

In de woningen vinden werkzaamheden plaats die nodig zijn om aan te sluiten op het nieuw gasloze energieconcept en het verhogen van veiligheid en toegankelijkheid. Ook voorzien we het gebouw van extra plaatsen voor het stallen en opladen van scootmobiels. Het groot onderhoud wordt fasegewijs per etage, van boven naar beneden, uitgevoerd.