VB-Groep

Nieuwbouw Bredeweg Roermond

Plaats Roermond
Opdrachtgever Wonen Zuid
Programma 45 sociale huurwoningen
Bekijk alle gegevens

45 sociale, duurzame huurwoningen

Aan de Bredeweg in Roermond realiseren wij 45 sociale huurwoningen. De bestaande 54 woningen zijn gesloopt om plaats te maken voor 45 duurzame woningen. De 33 eengezinswoningen en 12 levensloopbestendige woningen zijn nul op de meter woningen met een energie prestatievergoeding.

Duurzame, EPV woningen

Woningen die passen bij de eisen van deze tijd. Duurzame woningen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarom bouwen wij in opdracht van Wonen Zuid energiezuinige woningen met een energie prestatievergoeding. Dit betekent dat huurders inzicht krijgen in hun energieverbruik en dat van de gebouwgebonden installaties. Zo bereiken huurders makkelijker een vast en laag bedrag voor de energie. Daarnaast zijn alle woningen uitgerust met zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming.

Voor ouderen en starters

De 45 nieuwbouwwoningen bestaan uit twee woningtypes: 33 ruime eengezinswoningen en 12 levensloopbestendige woningen. De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping en op de zolderverdieping nog een vierde slaapkamer. De levensloopbestendige woningen kenmerken zich door een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevindt zich nog een extra slaapkamer. De Bredeweg verbindt een aantal wijken met elkaar en ligt dicht bij het stadscentrum. Alle denkbare voorzieningen en belangrijke uitvalswegen liggen in de buurt. Ondanks dat de woningen zo dicht bij het stadscentrum liggen hebben ze allemaal een eigen tuin én er worden extra parkeervoorzieningen gerealiseerd. En daarom zijn de woningen geschikt voor zowel ouderen, die langer in hun woningen kunnen blijven wonen, dichtbij alle voorzieningen. Maar ook voor jonge gezinnen en starters.

VB ID woonconcepten

Woonconcepten, gefundeerd op vooraf bedachte oplossingen, die we proactief, projectoverstijgend en doelgroepgericht ontwikkelen.

Bekijk de VB ID woonconcepten

Projectdetails

Plaats Roermond
Opdrachtgever Wonen Zuid
Programma 45 sociale huurwoningen
Architect Frencken Scholl Architecten