VB-Groep

Nieuwbouw verpleeghuis Vincentiushof Venray

Plaats Venray
Opdrachtgever De Zorggroep
Programma 12 groepswoningen
Bekijk alle gegevens

12 groepswoningen voor geestelijke- en psychiatrische zorg

In Vincentiushof in Venray hebben wij in opdracht van De Zorggroep en Vincent van Gogh voor de Geestelijke Gezondheidszorg 10 eigentijdse, duurzame woonvoorzieningen gerealiseerd. De woningen zijn van de juiste faciliteiten en laatste technologieën voorzien. Zo kunnen zorgverleners hoogwaardige zorg verlenen.

Voor De Zorggroep zijn 10 groepswoningen voor mensen met dementie gebouwd, elk voor zeven cliënten. Daarnaast zijn er nog twee groepswoningen van Vincent van Gogh voor kwetsbare ouderen met een psychiatrische aandoening gerealiseerd. Het Expertise en behandel centrum (EBC) bestaat uit twee gebouwen met elk zes woningen.

De 10 kleinschalige woningen bestaan uit eenpersoonskamers. De gemeenschappelijke huiskamer is het hart van de groepswoning. Deze is dan ook centraal gelegen in gebouw. De gebouwen zijn voorzien van aardwarmtepompen en zijn voorzien van de hoogste isolatiewaarden. Alle materialisatie keuzes zijn gemaakt op basis van 'total cost of ownership' (de levensduurcyclus). Ofwel, keuzes die in stichtingskosten verhogend werken maar in de exploitatie verlagend.

Daktuin speciaal voor ouderen met dimensie

De woningen van De Zorggroep liggen midden in een woonwijk, in het centrum van Venray, waardoor bewoners dichtbij familie en hun vertrouwde omgeving kunnen wonen en leven. Op de daken van de gebouwen zijn vier identieke daktuinen gerealiseerd. In de ontwerpfase is rekening gehouden met het 'Programma van Eisen' dat door De Zorggroep voor dit soort woningen en hun dementerende bewoners is opgesteld. De daktuin werkt aansprekend en stimulerend op de menselijke zintuigen.

Projectdetails

Plaats Venray
Opdrachtgever De Zorggroep
Programma 12 groepswoningen
Architect SATIJNplus Architecten