VB-Groep

Feestelijke oplevering huurwoningen Crostolostraat in Stein

2 juli 2024

In de Crostolostraat in Nieuwdorp was het onlangs feest. In oktober vorig jaar zijn wij hier gestart met het opknappen en verduurzamen van 154 huurwoningen. Na een grondige renovatie, zijn de eerste huurwoningen helemaal klaar en is er een einde aan de bouwoverlast in de straat. Samen met de bewoners en de medewerkers van de aannemer werd dit gevierd met een frietje of pizza op de vuist.

De renovatie: van buiten tot binnen

Eerder dit jaar was de buitenkant van de huurwoningen in de Crostolostraat al opgeknapt. De gevels zijn schoongemaakt, de spouwmuren geïsoleerd en het voegwerk is hersteld. Nieuwe kozijnen, ramen en deuren geven de woningen een frisse uitstraling. Om de warmte binnen te houden zijn de daken geïsoleerd en zijn er zonnepanelen geplaatst. Maar het bleef niet bij de buitenkant. De renovatiewerkzaamheden zijn nu ook aan de binnenkant van de woningen afgerond. Waar nodig kregen bewoners een nieuwe cv-ketel, badkamer, keuken of toilet. De renovatie zorgde voor veel overlast. Niet alleen huurders hadden hier mee te maken. Ook de eigenaren in de straat werden geconfronteerd met de nodige overlast en parkeerproblemen. Zaam Wonen bedankt iedereen voor hun geduld en begrip tijdens de renovatie.

Renovatie in de buurt

Momenteel wordt er ook al druk gewerkt in de volgende straten. Binnenkort is ook de renovatie van de huurwoningen in de Damiatestraat afgerond. Na de zomer volgen de Woeringenstraat, Diepenbeekstraat en de Peldenstraat en zitten alle bewoners er nog voor de winter warmpjes bij. 

Lees meer over de renovatie