VB-Groep

Laatste fasen Kloostervelden opgeleverd

18 april 2023

Smeets Bouw heeft onlangs 28 beneden- en bovenwoningen van deelfasen 7A en 7B Kloostervelden in Sterksel opgeleverd. De woningen vormen een passend aanbod voor starters, kleine gezinnen en eenpersoonshuishoudens in alle leeftijdscategorieën. De helft van de 28 woningen wordt aangeboden onder de sociale koopgrens. De woningen zijn ontwikkeld door CRA Vastgoed en ontworpen door Vissers & Roelands Architecten. De oplevering markeert tevens de afronding van de spraakmakende gebiedsontwikkeling Kloostervelden.

De woningen zijn gesitueerd aan de Kloostertuin nabij het klooster. Kenmerkend in de architectuur zijn de langgerekte gevels, hoekaccenten en fraaie details in het metselwerk waarmee op subtiele wijze wordt verwezen naar het aangrenzende klooster.

Levensloopbestendige woningen

De 28 woningen zijn verdeeld over 2 bouwblokken. Elke bouwblok bestaat uit vier levensloopbestendige woningen, één starterswoning, 9 bovenwoningen en één ‘special’ woning. De benedenwoningen zijn voorzien van een tuin met berging. De bovenwoningen, voor starters en kleine gezinnen, zijn voorzien van een balkon en beschikken over een berging op de begane grond. De special woning is een bovenwoning op de hoek en heeft een ruimer woonoppervlak (105 m²). Kopers zijn uiterst tevreden over hun nieuwe woning en het verkooptraject dat van A tot Z in goede banen werd geleid door Esther Kicken, wooncoach bij Smeets Bouw.

Duurzaam en gasloos

De woningen zijn energiezuinig, duurzaam en gebouwd volgens de laatste Energie Prestatie normen met een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0,40. Op het dak van de woningen zijn PV-zonnepanelen voorzien. De woning is voorzien van een ventilatiewarmtepomp en een boiler voor de vloerverwarming en warmtapwater. De woonkamer en keuken zijn voorzien van vloerverwarming, de slaapkamers en onbenoemde ruimten met elektrische radiatoren. Daarmee is de woning volledig gasloos.

Afronding spraakmakende gebiedsontwikkeling

Op initiatief van Kempenhaeghe is het voormalige instellingsterrein Providentia omgevormd tot een bijzondere woonwijk. CRA Vastgoed leverde haar bijdrage aan het proces van omgekeerde integratie. Het resultaat is een prachtige omgeving voor een gemeenschap waarin mensen met en zonder zorgvraag samen leven, wonen en zorgen. De totale gebiedsontwikkeling startte in 2013 en omvat naast renovatie van het historische klooster de realisatie van 8 zorgcomplexen en zo’n 200 marktwoningen. Van die 200 woningen is 25% sociale woningbouw voor starters en alleenstaanden; de resterende 75% bestaat uit rijwoningen, tweekappers, levensloopbestendige woningen voor senioren, vrijstaande woningen en vrije kavels. Het merendeel daarvan is gerealiseerd door Huybregts Relou.

Winnaar Brabantse Stijlprijs

In 2021 won Kloostervelden de Brabantse Stijlprijs, een provinciale prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving. Een stimulans voor nieuwe en originele woonprojecten van inwoners, woningcorporaties en zorginstellingen in Brabant.

Kloostervelden wint juryprijs Brabantse Stijlprijs 2021

Meer over Kloostervelden

In samenwerking met CRA Vastgoed hebben we fases 7a en 7b gerealiseerd in woonwijk Kloostervelden. Bekijk het project voor meer informatie over de bouw.

Lees meer