VB-Groep

Molenwei klaar voor de toekomst!

13 april 2022

Na een periode van drukte in en romdom de flatgebouwen van Molenwei, is het nu zover! De verduurzaming is grotendeels afgerond. Een mijlpaal die samen met alle bewoners en betrokken partijen gevierd mag worden. Molenwei is klaar voor de toekomst, zodat eenieder hier nog met veel plezier en op een duurzame manier kan wonen.

Complex Molenwei ligt in de Heerlense wijk Schandelen. Woensdag 13 april was er een samenzijn met alle bewoners en betrokken partijen om de renovatie officieel af te ronden en samen het mooie resultaat te vieren! Een goed moment om stil te staan bij alle werkzaamheden die hebben plaatsgevonden om het complex te verduurzamen en het wooncomfort van de bewoners te verbeteren. Het was niet niks om de 172 appartementen in bewoonde staat te verduurzamen. We hebben veel van de bewoners gevraagd en daarom vinden wij - net zoals onze opdrachtgever Weller - het enorm belangrijk om deze mensen in het zonnetje te zetten en samen met hen te proosten op een duurzame toekomst en gezonde en mooie leefomgeving.

Verduurzaming Molenwei in het kort

De appartementen in Molenwei zijn vooral zeer geliefd bij senioren. Daarom hebben wij de entrees volledig vernieuwd om de toegankelijkheid van het gebouw te verbeteren. Tevens zijn alle appartementen drempelloos, waardoor bewoners langer in hun geliefde woning kunnen blijven wonen en veilig kunnen leven. Ook de grote opgave op het gebied van verduurzaming is aangepakt. Alle appartementen voldoen op energetisch vlak weer aan de huidige eisen. Zo zijn de buitengevels voorzien van een laag isolatie, en zijn alle buitenkozijnen vervangen door nieuwe houten kozijnen met triple glas. Ook zijn de voorbereidingen getroffen om het complex in de toekomst 'van het gas' af te halen. Na afloop van de renovatie voldoen de appartementen gemiddeld aan energielabel B; dat was voor de renovatie nog gemiddeld energielabel F. Een hele vooruitgang, zeker met de hedendaagse ontwikkelingen.

Resultaat komt samen!

Een grootschalig renovatieproject als dit vergt veel van onze mensen, de betrokken partijen, maar ook zeker van de bewoners. Dit samenzijn was daarom op zijn plaats. "We zijn ons ervan bewust dat we veel gevraagd hebben van de bewoners", aldus Frank Dijkhuis, directeur Smeets Bouw. Onze mensen hebben hier ruime ervaring mee en zijn ook een luisterend oor voor bewoners en betrokken partijen. Daarnaast spreekt hij zijn bewondering uit voor opdrachtgever Weller: "Je moet het maar durven, zo'n grote investering voor een gebouw van bijna 50 jaar oud". Maar het resultaat mag er zijn! Molenwei is een voorbeeldproject geworden voor de huidige tijd waarin we te maken hebben met een tekort aan geschikte woningen en waarin we zuinig moeten zijn met energie, de mens en het milieu.

Meer weten over de renovatie van Molenwei?

Het volledige verhaal lees je op onze projectpagina.