VB-Groep

Voorrang senioren op nieuwbouw-appartementen Margraten

4 september 2023

Op 31 augustus 2023 vierden wij de oplevering van 16 nieuwbouwappartementen aan de Sprinkstraat in Margraten. In opdracht van Woonpunt en naar een ontwerp van Engelman Architecten hebben wij deze 16 appartementen gerealiseerd. Senioren uit Margraten kregen voorrang bij de verhuur van de appartementen. Op deze manier wordt de doorstroom van ouderen naar levensloopbestendige woningen gestimuleerd en ontstaat er ruimte voor starters op de woningmarkt.

In aanwezigheid van Jos Custers, wethouder gemeente Eijsden-Margraten, Wim Hazeu, bestuurder Woonpunt en Frank Dijkhuis, directeur Smeets Bouw werd er samen met de nieuwe bewoners geproost op dit feestelijke moment. Jos Custers: “Ik ben trots dat er 16 nieuwe woningen zijn gerealiseerd in Margraten. Deze levensloopbestendige appartementen stimuleren de doorstroom in Margraten. Hierdoor wordt er ruimte gemaakt voor jongere huishoudens die ook een geschikte woning verdienen.”

Duurzame woningen

De woningen zijn goed geïsoleerd, hebben energielabel A+++, een warmtepomp en zijn volledig gasloos. De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming en elektrische radiatoren. Ook beschikt het appartementencomplex over 48 zonnepanelen op het dak. Wim Hazeu: “Met deze woningen levert Woonpunt een bijdrage aan de beschikbaarheid en duurzaamheid in Margraten. Ze voldoen aan de standaard van morgen. Bij de bouw hebben we rekening gehouden met de woonbehoeften van huidige generatie bewoners en met die van toekomstige generaties.”

Levensloopbestendige woningen

Bij het toewijzen van de woningen kregen woningzoekenden van 55 jaar of ouder uit Margraten voorrang. Het appartementencomplex is volledig rollator- en rolstoeltoegankelijk en voorzien van een lift. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen.

De Sprinkstraat in Margraten is niet alleen voor inwoners van Margraten gerealiseerd, maar ook door inwoners van Margraten. Onze collega’s uit de omgeving hebben met veel plezier en vakmanschap aan dit project gewerkt.
Frank Dijkhuis, Directeur

Nieuwbouw Sprinkstraat Margraten

Lees meer over dit project

Lees meer