VB-Groep

Nieuwbouw sociale huurappartementen Margraten

Plaats Margraten
Opdrachtgever Woonpunt
Programma 16 sociale huurappartementen
Bekijk alle gegevens

Duurzame appartementen met energielabel A+

In opdracht van Woonpunt bouwen wij 16 sociale huurappartementen aan de Sprinkstraat in het hart van Margraten. Alle woningen hebben straks energielabel A+ en zijn levensloopbestendig. Naar verwachting wordt de oplevering in het tweede kwartaal gerealiseerd.

De woningen worden duurzaam. Ze worden geïsoleerd volgens de laatste eisen, gasloos en voorzien van individuele warmtepompen. Op het dak van het appartementencomplex worden 48 zonnepanelen geplaatst. Daardoor krijgen de appartementen energielabel A+. Bovendien zijn de woningen levensloopbestendig, door de ruimtes volledig drempelloos te maken. Daarom zijn de woningen rollator- en rolstoeltoegankelijk en geschikt voor meerdere doelgroepen.

In de gemeente Eijsden-Margraten is het aanbod van sociale huurwoningen beperkt en daarom is in overleg met de gemeente deze opdracht gerealiseerd. Woningcorporatie Woonpunt en Smeets Bouw dragen op deze wijze bij aan het woningtekort én betaalbare, duurzame huurwoningen in Zuid-Limburg. Volgens planning worden de 16 appartementen opgeleverd aan het einde van het tweede kwartaal.

Samenwerking Woonpunt & Smeets Bouw

Lees het interview met Pieter Diederen, projectontwikkelaar bij Woonpunt en Frank Dijkhuis, directeur Smeets Bouw.

Lees verder

Projectdetails

Plaats Margraten
Opdrachtgever Woonpunt
Programma 16 sociale huurappartementen
Architect Engelman Architecten