VB-Groep

Historie

Smeets Bouw is een bouw- en onderhoudsbedrijf met een lang en rijk verleden. Pierre Smeets startte op 1 december 1922 Bouwbedrijf P. Smeets en vestigde zich in Meerssen. Pierre Smeets gaf de leiding over aan zijn zonen Jan & Servé Smeets, waarna Paul Smeets als derde generatie de leiding overnam. Na de derde generatie in de familie Smeets, werd de leiding overgedragen aan Frank Dijkhuis, wie momenteel nog altijd Directeur is van Smeets Groep. Sinds de oprichting staat Smeets Bouw garant voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service.

Smeets Bouw bestond in 2022 100 jaar!

1922

Op 1 december 1922 wordt Bouwbedrijf P. Smeets BV. opgericht door Pierre Smeets in Meerssen.

1958

Broers Jan & Servé Smeets nemen de leiding van het familiebedrijf P. Smeets BV. over.

1969

Dochteronderneming Algemene Bouwwerken Smeets N.V. wordt opgericht in Veldwezelt (België). Op dit moment bestaat Smeets Bouw uit 165 medewerkers en bedraagt de omzet circa 15 miljoen gulden.

1988

Smeets Bouwservice wordt opgericht als zelfstandige klantenservice van Smeets Bouw. Deze zelfstandige servicedienst wordt ingezet voor de diensten van Smeets Bouw en opdrachtgevers die behoefte hebben aan een servicedienst. Smeets Bouwservice start met een bedrijfsleider, twee uitvoerders en 15 medewerkers die het contractonderhoud en kleine verbouwingen op zich nemen.

1988

Het hele bedrijf wordt verplaatst naar industrieterrein Beatrixhaven en de derde generatie Smeets - Paul Smeets - neemt de leiding in het familiebedrijf.

1997

Bouwbedrijf Lempens in Weert wordt overgenomen door Smeets Bouw.

1998

In oktober 1998 neemt Smeets Bouw de onderhoudsdienst van Stichting Wonen Midden Limburg (SWML) over. Naderhand is SWML Wonen Zuid geworden.

2003

Remco Brave treedt in dienst als Adjunct Directeur van Smeets Groep.

2005

Smeets Bouwservice gaat verder als Smeets Vastgoedservice.

2007

Smeets Groep wordt overgenomen door VB Groep.

2007

Frank Dijkhuis neemt de leiding van familiebedrijf Smeets Bouw over en zal leiding geven over de hele groep: Smeets Groep (in 2007 vallen Smeets Bouw en Smeets Vastgoedservice onder de groep). Frank Dijkhuis begon bij Smeets Bouw als Projectleider in 1998. Een jaar later, in 1999 werd hij directeur van Smeets Bouwservice Roermond.

2022

Smeets Bouw bestaat 100 jaar!