VB-Groep

Start bouw duurzame woonwijk Nieuw Absbroek in Geleen

13 juni 2024

Op 7 juni is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van de nieuwe woonwijk Nieuw Absbroek in Geleen die wij realiseren. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Heijmans Vastgoed ontwikkelen deze wijk met in totaal ca. 230 woningen en 50 zorgwoningen.

Vorig jaar september startte de verkoop van de eerste 42 koopwoningen in Nieuw Absbroek, een prachtig nieuw groen ‘dorp’ gelegen tussen de kernen van Sittard en Geleen. Binnen zes weken na de start van de verkoop was de benodigde 70% van de woningen al verkocht. De officiële starthandeling werd verricht door wethouder Leon Geilen, in het bijzijn van vertegenwoordigers van BPD, Heijmans en Smeets Bouw. Ook de kopers waren aanwezig, wat hen de gelegenheid gaf alvast kennis te maken.

Eigentijdse architectuur 

Nieuw Absbroek wordt gekenmerkt door eigentijdse architectuur en een groen, glooiend landschap met kronkelende straten. De eerste fase van het project omvat 42 koopwoningen en 8 middenhuurwoningen, variërend van vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen tot rijwoningen en levensloopbestendige woningen. De architectuur van fase 1 is ontworpen door Smink Architecten en Bureau Boosten Rats, met een herkenbaar Limburgse stijl. Het stedenbouwkundige plan is opgesteld door Kuiper Campagnons. 

Wethouder Leon Geilen: “Sittard-Geleen krijgt er een hele nieuwe wijk bij. Een mooie ontwikkeling in een tijd waarin de vraag naar woningen groot is. Honderden woningen waar mensen een nieuw thuis kunnen creëren. Het mooie aan deze wijk is dat hier twee werelden bij elkaar komen, het gevoel van het dorp in het groen, maar toch in de nabijheid van alle voorzieningen van Geleen en Sittard.“

Nieuw Absbroek: een modern dorp in het groen 

Nieuw Absbroek, gelegen tussen Sittard en Geleen, belooft een prachtig nieuw dorp te worden in het groen. Deze wijk zal de charme van een oud Limburgs dorpje combineren met moderne voorzieningen, dichtbij de stad en grenzend aan het Absbroekbos. Dankzij de variatie in architectuur en woningtypes wordt geen straat hetzelfde. 

Lees meer over het project