VB-Groep

Start bouw Kernkindcentrum Maastricht-West een feit

7 december 2023

Onder het toeziend oog van de leerlingenraden van de Emile Weslyschool en Basisschool John F Kennedy werd vandaag in de Maastrichtse wijk Belfort een begin gemaakt met de bouw van het nieuwe Kernkindcentrum (KKC) Maastricht-West. De nieuwbouw, die gerealiseerd wordt door Smeets Bouw, is naar verwachting eind 2024 gereed en maakt deel uit van het IHP (Integrale Huisvestingsplan) van de Gemeente Maastricht.

Alles onder één dak

Met het bouwen van een Kernkindcentrum komt er een plek waar twee basisscholen, kinderopvang en peuterspeelzaal zowel inhoudelijk als organisatorisch samenwerken. In dit geval zijn daarbij basisschool John F. Kennedy (onderdeel van MosaLira), basisschool Emile Wesly (onderdeel van vereniging Suringar) en kinderopvang Samen Spelen bij betrokken. Daarmee is dit Kernkindcentrum de eerste plek in Maastricht waar twee basisscholen in één gebouw onderdak vinden. Daarnaast komt er in het nieuwe Kernkindcentrum een ruimte beschikbaar van 250 m2 voor andere (zorg)partners die goed onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar mogelijk maken.

Samen duurzaam bouwen aan de toekomst

KKC Maastricht-West wordt een energieneutrale plek waar onderwijs, opvang en zorg samenkomen. Het nieuwe gebouw wekt evenveel energie op als het gebruikt en voorziet daarmee straks in de eigen energiebehoefte. De nieuwbouw van KKC Maastricht-West is zo een goed voorbeeld van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen ten aanzien van de nieuwe generatie: de leerlingen en kinderen die hier straks een fijne plek om te leren en ontwikkelen krijgen.

Kern Kind Centrum Maastricht-West

Nieuwbouw Kernkindcentrum Maastricht-West

Bekijk de projectpagina

Lees verder