VB-Groep

Nieuwbouw Van der Valk Volendam

Plaats Volendam
Opdrachtgever Van der Valk
Programma Nieuwbouw hoofdgebouw + 80 hotelkamers
Bekijk alle gegevens

Bouwen aan de toekomst

Vlak buiten de dorpskern van Volendam realiseren wij het vernieuwde Van der Valk Hotel Volendam. Het project bestaat uit de vervangende nieuwbouw van het hoofdgebouw en de nieuwbouw van een kamerblok. Twee reeds bestaande kamerblokken blijven behouden en worden mogelijk in de toekomst gerenoveerd.

Het hoofdgebouw uit 1973 is afgebroken en de locatie maakt plaats voor een nieuw gebouw met daarin onder andere een restaurant, live cooking buffet, hotelbar met terras, verschillende zalen voor evenementen en vergaderingen (vanaf 4 tot 300 personen) en een winkel. Het kamergebouw is geheel nieuw. Hier komen 80 hotelkamers van verschillende types en voor verschillende samenstellingen.

De bouw van het hoofdgebouw is in november 2023 gestart, en begin 2024 is ook begonnen met het kamergebouw. De oplevering van beide complexen staat gepland voor het tweede kwartaal van 2025.

Afzinkkelder

Onder het hoofdgebouw komt een kelder van circa 18 x 30 meter. Dit is geen traditionele kelder maar een afzinkkelder; deze is in verschillende prefab beton wanddelen geleverd op de bouwplaats en boven de grond bevestigd. Vervolgens is de grond onder de kelderwanden weggegraven. Dit gebeurde terwijl de palen rondom de kelder geheid werden, waarmee werkzaamheden elkaar konden overlappen, resulterend in een kortere doorlooptijd. De afzinkkelder is gerealiseerd door MBS Kelderbouw.

Duurzame samenwerking

Het is niet de eerste keer dat Huybregts Relou samenwerkt met Van der Valk. In 2022 realiseerden wij een nieuw Valk Exclusief hotel in Eindhoven-Best en onlangs is het Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar, ook bekend als De Bijhorst, flink uitgebreid en verduurzaamd. In het verleden (ver)bouwden we ook Van der Valk hotels in Eindhoven, Sassenheim en Breukelen.

Projectdetails

Plaats Volendam
Opdrachtgever Van der Valk
Programma Nieuwbouw hoofdgebouw + 80 hotelkamers
Architect Archifit
Constructeur Adviesbureau Tielemans